Русия спря използването на ирански дронове камикадзе в Украйна, тъй като устройствата спирали

...
Русия спря използването на ирански дронове камикадзе в Украйна, тъй като устройствата спирали
Коментари Харесай

Русия спря дроновете във войната с Украйна – не работили на студено

Русия спря потреблението на ирански дронове камикадзе в Украйна, тъй като устройствата спирали да действат при ниски температури. Информацията идва от украинската осведомителна агенция УНИАН, която цитира Евгений Силкин от Командването на взаимните сили за стратегически връзки на въоръжените сили на Украйна.
Прочетете още
Пластмасовите дронове се употребяват над територията на Украйна от 17 ноември, а датата съвпаднала с първия сняг. Русия е разчитала на дроновете като част от нова стратегия, ориентирана към унищожаването на енергийни и други сериозни инфраструктури, пише hicomm.bg.

Първоначално Иран и Русия отхвърлиха да си сътрудничат, само че по-късно Иран призна, че е изпратил оръжия на съветската страна, добавяйки, че това е било, преди да стартира нашествието на Русия в Украйна. Множество отчети и оценки на западното разузнаване опонират на това. Обединеното кралство, Съединени американски щати и Европейски Съюз постановиха наказания на производителя на дронове и някои лица за доставка на оръжия за Русия. Множество отчети също по този начин споделят, че Иран е обучавал Русия по какъв начин да употребява безпилотни самолети и други оръжия. 

На 3 декември Аврил Хейнс, шеф на Националното разузнаване на Съединени американски щати, разяснява, че се чака зимните условия да забавят войната и че към този момент се наблюдава „ понижено движение “. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР